✓ Hurtig og sikker levering ✓ Eksklusiv indpakning ✓ 30 dages gratis returret ✓ Fri fragt over 500 DKK ✓ 2-3 Hverdages levering

Nordahl Andersen er et anerkendt og stærkt brand, der har en stærk markedsposition både på den nationale og internationale scene.

Tankerne bag

Når mennesker uden varsel står i situationer, de aldrig havde forestillet sig - i situationer, som er svære, og hvor andre pludselig har brug for hjælp - så sker der noget. De handler uselvisk, finder ekstra depoter af omsorg og handlekraft og gør bare det, der er det nødvendige og det rigtige i situationen. Helt almindelige mennesker bliver til ualmindelige helte. Vi kender sikkert alle sammen nogen.

Smykkehuset Nordahl Andersen har taget initiativ til et støttearmbånd for at anerkende de mange personlige indsatser, som COVID-19-verdenspandemien i 2020 har udløst.

Sygeplejersker, SOSU-assistenter og andre i sundhedsvæsenet har passet deres arbejde - på trods af frygt for smitte. Mange har fuldstændig omstruktureret deres opgaver for en tid. Nogle har arbejdet mere og taget længere vagter end sædvanligt. Nogle har sprunget fridage over. Mange har taget én dag ad gangen og været afhængige af, at andre kunne hjælpe hjemme i den private sfære, fordi der var ekstra bud efter mor eller far og deres opgaver i sundhedsvæsenet.

Ansatte i politiet, i transportsektoren, i dagligvarehandelen samt pædagoger, lærere og andre med ansvar for menneskers trivsel og liv, har ydet indsatser, som rækker langt ud over det sædvanlige.  Og helt almindelige mennesker – naboer, besøgsvenner, telefonvenner og folk, vi aldrig før har haft kontakt til – tilbyder ganske uselvisk deres hjælp til særligt udsatte personer, ensomme og familier.

Støttearmbåndet fra Nordahl Andersen giver for det første en mulighed for at sige tak på en håndgribelig måde. Når du giver armbåndet til en, som har ydet en særlig indsats, anerkender du personen og den rolle, som han eller hun har spillet i en svær tid. For det andet giver det mulighed for, at vi i fællesskab kan støtte nogle af dem, som er særligt udsatte, og hvis situation blot er blevet yderligere forværret eller usikker i en tid med COVID-19. Ved køb af et armbånd støtter du med 20 kr. arbejdet med oplysning, hygiejne og sundhed i Burkina Faso igennem Caritas Danmark. I andre lande støttes gennem andre organisationer.

Helte og håndtryk

 – tak for din indsats – og farvel til isolation og manglende menneskelig kontakt

Symbolet på armbåndet er et håndtryk. Netop håndtryk og kram har været en mangelvare under Corona-krisen; og selvom det har været med fuldt overlæg og det eneste, der var sundhedsmæssigt forsvarligt, så har mange savnet den fysiske kontakt. Et håndtryk bruger vi ved goddag og farvel. Vi bruger det også, når vi siger tak – og derfor blev det symbolet på støttearmbåndet. Armbåndet er en tak til dem, der har ydet en indsats, handlet uselvisk og på den måde hjulpet andre igennem en svær tid. Håndtrykket minder os også om, at der er en tid på den anden side, hvor den menneskelige kontakt igen kan få lov til at spille en mere fyldestgørende rolle i vores liv med hinanden.

Vi synes, at mange mennesker har fortjent en særlig opmærksomhed pga. deres indsats. Vi synes også, at det beriger os alle, når vi hører de historier. Det er nemmere at have tillid til fremtiden og til vores medmennesker, når vi hører, hvordan mennesker hjælper mennesker i en svær tid. Nogle har særlige uddannelser og kan yde højt specialiserede, faglige indsatser. Andre har bare fundet tid til at gøre lige nøjagtigt det, der var behov for lige der i lokalområdet. Nogen har kørt for underboen. Nogen har gået en tur med naboen. Nogen har købt ind for den ældre dame, som bor længere henne ad vejen.

Vi har i den svære tid mødt mange nye helte. Mennesker, som fortjener et ’tak’ og et håndtryk. Takkearmbåndene giver os mulighed for at gøre vores tak synlig og håndgribelig – også de steder, hvor vi stadig holder afstand og dermed passer på os selv og hinanden.

Hverdagens helte

Sygeplejersker, SOSU-assistenter og andre i sundhedsvæsenet har passet deres arbejde - på trods af frygt for smitte. Mange har fuldstændig omstruktureret deres opgaver for en tid. Nogle har arbejdet mere og taget længere vagter end sædvanligt. Nogle har sprunget fridage over. Mange har taget én dag ad gangen og været afhængige af, at andre kunne hjælpe hjemme i den private sfære, fordi der var ekstra bud efter mor eller far og deres opgaver i sundhedsvæsenet.

Ansatte i politiet, i transportsektoren, i dagligvarehandelen samt pædagoger, lærere og andre med ansvar for menneskers trivsel og liv, har ydet indsatser, som rækker langt ud over det sædvanlige.  Og helt almindelige mennesker – naboer, besøgsvenner, telefonvenner og folk, vi aldrig før har haft kontakt til – tilbyder ganske uselvisk deres hjælp til særligt udsatte personer, ensomme og familier.

Der er masser af grund til at sige ”tak”. Masser af historier at fortælle, som er et udtryk for, at mennesker gerne tager ansvar og hjælper hinanden. Og at vi også husker at skønne på de mange indsatser.

Mads i Odense

Der bliver sendt takkearmbånd ud fra Nordahl Andersens pakkeri. Kort følger med. De pakkes med silkepapir og i små chiffonposer. Det her er en personlig hilsen fra Trine til Mads. Mads er ikke en kendt person. Han er en ung mand, som bor i Odense og er i lære som elektriker. Da Coronaen gjorde det svært for mange, tilbød Mads og hans kæreste, at de kunne passe børn, hvis nogle havde behov. Det foregik igennem en gruppe på Facebook, Odense hjælper Odense. Den lille gestus mundede rent faktisk ud i en helt anden historie, som Mads ikke havde forudset. Mads er nu blevet aktivitetsven for en dreng på 9 år, som har brug for en ekstra voksen til ind imellem at komme lidt ud på eventyr og bruge kroppen. De tager ud og fisker og gør andre ting, hvor man bruger kroppen, oplever verden og kan få sig en god snak imens.

Mads – du siger selv, at det bare er en lille ting. Det tror Trine ikke på. Hun synes, det var så fint et initiativ og er sikker på, at det kommer til at betyde rigtig meget for din lille, nye ven. God fisketur!

Takkearmbånd fra Nordahl Andersen

Plejecenter Snorrebakkens afdeling CD var ramt af flere tilfælde af covid19-udbrud i marts/april måned. Det betød, at personalet gik igennem en tid med ekstra udfordringer og bekymringer. Fredag den 26. juni valgte Sussie Harrild Nielsen, indehaver at butikken ”Smykkeskrinet” i Rønne, at overbringe en særlig tak i form af takkearmbånd og en lille takketale til personalet. Takken og armbåndene var stilet til alle 65 medarbejdere på de to implicerede afdelinger, som denne solskinsformiddag var repræsenteret af de medarbejdere, der var til stede. De anerkendende ord kom uventet og landede godt hos personalet. Flere blev tydeligt rørt over opmærksomheden.

TV2 Bornholm citerer afdelingsleder på stedet: ”Jeg har selv takket personalet, men det er slet ikke nok. Det her er simpelthen så stor en gestus, at vi kan få en tak udefra. Det er helt fantastisk”.

Se en lille reportage fra TV2 Bornholm, som dækkede begivenheden lige her.

Kamilla spreder glæde i Horsens

Maja har takket Kamilla for hendes fantastiske måde at være på og for at vise en helt enorm medmenneskelighed under den meget svære tid.

Kamilla kunne ikke bære at se Horsens ligge øde og grå hen. Hun har derfor skrevet positive, opmuntrende, farverige ord og citater i hele Horsens by. Hun har skrevet på fortove, stier, gågade og rigtig mange af byens tomme butiksruder. Hendes kærlighed, omsorg, støtte er ikke gået ubemærket hen og har spredt masser af glæde i byen.

Hvad vi støtter

Alle armbånd solgt i Danmark, på Færøerne, Island og i Grønland støtter Caritas Danmark. Caritas Danmarks arbejde omfatter mange lande og projekter.

Donationerne fra Nordahl Andersens takkearmbånd er øremærket arbejdet i Burkina Faso, som allerede er hårdt ramt af konflikter og usikkerhed. Derfor er tusindvis af mennesker på sendt på flugt i deres eget land. Med Corona oven i, kan det for de mest udsatte, på grund af nedlukningen af landet, ende med at blive et valg mellem Corona eller sult.

Caritas Danmarks arbejde hjælper befolkningen i Burkina Faso med at stoppe spredningen af Corona-virus gennem oplysning om hygiejne og social afstand, ved uddeling af hygiejnepakker, der blandt andet indeholder sæbe, samt ved at opsætte håndvask-stationer på centrale steder. I humanitære kriser er børn, og i særdeleshed forældreløse børn, ekstremt udsatte. Derfor har Caritas Danmark også fokus på at hjælpe børnene så godt som muligt igennem denne krise.

I Tyskland vil donationen tilfalde Caritas International, og i Østrig støttes SOS Kinderdorf. I England støttes gennem Cavell nurses’ trust.

Alle donationer vil i de aktuelle organisationer blive anvendt med fokus på børn og udsatte, som på en ene eller anden måde er ekstra sårbare i en tid, hvor en pandemi har truet med at vælte eller ryste selv de mest veletablerede sundhedsvæsener alvorligt.